Menu na imprezy okolicznościowe

Menu I – obiad i kawa

od 90,00 zł na osobę

Rosół z makaronem lub paluszkiem ptysiowym

Mięsa po 2,5 porcji na osobę do wyboru:

– pieczeń z karkówki
– zrazy wołowe lub wieprzowe
– udka drobiowe faszerowane
– schab z szynką i serem
– filet w płatkach migdałowych
– kotlet z serem pleśniowym
– roladki drobiowe ze szpinakiem
– mieszki ze schabu z warzywami
– schab z pieczarkami

Ziemniaki, frytki, kluski śląskie, surówki, buraczki, warzywa gotowane

Kawa, herbata

Ciasto i napoje – własne
Ciasto prosimy dostarczyć najpóźniej 4 godziny przed imprezą w celu pokrojenia.

Menu II – obiad, kawa, zimny bufet

od 135,00 zł na osobę

Rosół z makaronem lub paluszkiem ptysiowym

Mięsa po 2,5 porcji na osobę do wyboru:

– pieczeń z karkówki
– zrazy wołowe lub wieprzowe
– udka drobiowe faszerowane
– schab z szynką i serem
– filet w płatkach migdałowych
– kotlet z serem pleśniowym
– roladki drobiowe ze szpinakiem
– mieszki ze schabu z warzywami
– schab z pieczarkami

Ziemniaki, frytki, kluski śląskie, surówki, buraczki, warzywa gotowane

Kawa, herbata

Ciasto i napoje – własne
Ciasto prosimy dostarczyć najpóźniej 4 godziny przed imprezą w celu pokrojenia.

Zimny bufet – 3 zakąski na osobę do wyboru

Barszczyk czysty
– mix mięs w galarecie (galantyna drobiowa, schab, ozorek)
– łosoś w galarecie
– pstrąg faszerowany
– ryba w zalewie słodko-kwaśnej
– roladki z pieczonego boczku z owocami
– tatar
– mięso na zimno z dipem czosnkowym
– galarciki drobiowe lub wieprzowe
– klopsiki w occie
– sałatka z kurczakiem i ananasem
– sałatka z selerem naciowym i serem pleśniowym w sosie vinegrette

Propozycje mięs i zakasek do wyboru

Dodatkowo polecamy:

– kurczak faszerowany
– pstrągi i węgorze wędzone

Menu 18-stkowe

od 135,00 zł / os

Wersja dla dorosłych

Zupa: Rosół z paluszkiem ptysiowym lub makaronem

Mięsa (2 porcje na osobę): kotlet De Volaille, pieczeń z karkówki, filet w płatkach migdałowych, zrazy zwijane, schab z serem i szynką

Dodatki: ziemniaki, frytki, surówki

Kawa, herbata

Zimny bufet (3 porcje na osobę): mięsa w galarecie (galantyna, schab, ozorek), łosoś w galarecie, ryba w słodko-kwaśnej zalewie, tatar, sałatka z kurczakiem

Kolacja: barszczyk czysty

Mięsa(1 porcja na osobę): golonka z wody, chrzan, musztarda, kapusta, udko faszerowane

Wersja dla młodzieży

Zupa: Rosół z paluszkiem ptysiowym lub makaronem

Mięsa (2 porcje na osobę): kotlet De Volaille, nuggetsy, filet w płatkach kukurydzianych, szaszłyki drobiowe

Dodatki: ziemniaki, frytki, surówki

Kawa, herbata

Zimny bufet (3 porcje na osobę): gyros, galarciki drobiowe, kawałki kurczaka w różnych panierkach + dipy, babeczki nadziewane sałatką, sałatka grecka

Kolacja: barszczyk czysty, kurczak po chińsku z ryżem, pizza domowa